2017/07/17 • Editie 16

TOEPASSING
Art & Decoration

Draailier als masterpiece

Daniëlle ging als een tierelier

Het is waar, Daniëlle Stokhof volgde de opleiding meubelmaker/scheepsinterieur aan het HMC Rotterdam maar studeerde af met een werkstuk waar normaliter instrumentenmakers zich aan wagen. Zij maakte een prachtige replica van een authentieke draailier en haar Hurdy Gurdy produceert de typerende klanken zoals het moet klinken.

TOEPASSING
Sport & Spel

Bezeten van Kite Surfen

Mostly Wood heeft er kijk op

Menno Labee woont en werkt in Rijen, maar staat er wind is hij op de Noordzee aan het surfen. Hij studeerde af op het HMC Rotterdam als meubelmaker en zijn eindexamenwerkstuk was -hoe kan het ook anders- een Kite Board. Met een rand van gelamineerd Western Red Cedar en een toplaag van Paulownia, beiden gelijmd op een frame van populieren triplex.

TOEPASSING
Meubels

Rotterdam City Table

Mitchell's eerbetoon aan Rotterdams architectuur

Mitchell de Boer, onafhankelijk meubelmaker en ontwerper vond dat zijn eindexamenwerkstuk voor het HMC Rotterdam gedragen moest worden door vier prominente Rotterdamse gebouwen. In de poten onder zijn salontafel zijn de vier aanzichten uitgefreesd. De uitverkoren gebouwen zijn het KPN kantoor, De Rotterdam, gebouw Manhattan en New Orleans waar Lantarenvenster deel van uitmaakt.

 

TOEPASSING
Art & Decoration

Kamerscherm in 4 mm populier

Tristan Poelman heeft de smaak te pakken

Tristan Poelman creëerde voor zijn HMC examen een dubbelwandig kamerscherm. Hij verwerkte 4 mm dik populieren triplex. De geometrische vorm van de onderdelen ontdekte hij in een museumstuk in het Stedelijk Museum. De lasersnijder zorgde ervoor dat de onderdelen met een uiterste precisie op elkaar aansloten. Voor de verbindingen gebruikte hij M4 bouten en moeren. De 3D printer gebruikte hij voor de basisvorm.