2017/05/08 • Editie 7

HOUT[PR]
Product

Dimmen en schakelen in echt hout

Chiel Mosch levert precisiewerk af

‘Kan niet bestaat niet. Als ik iets niet weet zoek ik net zo lang tot ik de oplossing heb gevonden,’ zegt Giel Mosch. Hij is in Nederland en wellicht in de hele wereld de enige ontwerper en producent van houten schakelaars, dimmers en stopcontacten. Giel bewijst dat technisch en kwalitatief precisiewerk in massief hout mogelijk is. Geen nep, echt hout voor wie graag met een natuurlijke Finishing Touch wil schakelen. 

TOEPASSING
Art & Decoration

'Clouds of Lights' volgens Möbius

Luzifer verlicht fineerhout

Op de laatste Euroluce in Milaan presenteerde het Spaanse bedrijf LZF (Luzifer) haar nieuwe lamparmaturen in fineerhout. Een van de nieuwste modellen is de Stitches Mopti, ontworpen door de Nederlander Egbert-Jan Lam van Burojet Design Studio. Daar wordt separaat aandacht aan besteed. LZF stal al eerder de show met de Link serie op de Biënnale Interieur in Kortrijk. In deze lamp wordt het fineerhout gekruld volgens de Möbiusband en dit zorgt voor fascinerende doorkijkjes in beuken- en kersenfineer. 

ONTWERP

Meccano van triplex

High tech in berken

‘Het idee voor het ontwerpen van een systeem der elementen ontstond tijdens mijn onderzoek naar design verbindingen in industriële constructies,’ zegt Hidde Jeursen die afstudeerde aan het HMC en zijn modulair ‘Systeem der Elementen’ ook in Milaan prsenteerde. Het berken en berkentriplex levert een lichte en ijzersterke constructie op die zich als Meccano in elkaar laat zetten.