Foto's Spehrholz en [PR]ess Productions

Spehr had al heel wat houten kandelaars met een onregelmatig voetstuk gedraaid voordat hij met Van Luijn op het idee om deze objecten anderszins te gaan gebruiken.

Serveerplateau

Henrik en Michiel bedachten een serveerplateau voor amuse, sushi of andere lekkernijen. Het draaiwerk in hout dat door het natuursteen steekt, is het houvast en zorgt een solide oplegging. Het onbewerkte hout onder het plateau doet dienst als voetstuk om het tableau zwevend op te leggen. In diverse steensoorten, maatvoeringen en ook zonder handvat leverbaar. Gewicht ca 2 kilo.

 Grote tafel

De eerste co-productie was de grote tafel waarin een granieten blad gedragen wordt door essenhouten poten. Het grijs-zwarte Impala is gezoet. De beide onderdelen zijn met een zwaluwstaart verbonden. Lengte 265 cm, breedte 90 cm, hoogte 75 cm. De tafel weegt ca 150 kilo.

In hout kun je makkelijk een strakke en nauwsluitende zwaluwstaartverbinding frezen. In natuursteen is dat helemaal niet makkelijk. En het wordt helemaal een kunst op zich wanneer de verbinding een combi is van beide materialen.