Irene Ruigrok is een doortastend en een ondernemend type die volop genoot van de belangstelling die zij op de HMC Expo Amsterdam kreeg voor haar Meesterstuk.

‘In mijn 4e jaar op het HMC Amsterdam ontwierp ik een multifunctioneel meubel. Eentje om zowel op te zitten, op te hangen, op de vloer te leggen of voor het raam te hangen,’ zegt Irene zelf. Haar eigen bedrijf detimmerella stond tijdens de Expo al in de startblokken.

Haar conceptuele benadering is wel even andere koek dan de meesterwerken in hout die de andere meubelmakers, instrumentenmakers en jachtbouwers lieten zien.

Zij wilde altijd al iets met haar handen doen en haar speelse interpretatie van de zitzak kan net zo goed dienst doen als picknickkleed of voorhang voor de ramen.

Cirkelvorm met vier gaatjes 

Uit berkentriplex zijn cirkelvormige plaatjes gelaserd inclusief de vier ronde gaten die het mogelijk maken om de plaatjes met vilt aan elkaar te vlechten.

Het idee en de setting waarin zij zichzelf elke dag in een ander modebeeld met haar meesterstuk presenteerde zorgde ervoor dat zij veel aandacht genereerde. En ze was niet te beroerd om te poseren voor een speciaal fotomomentje voor deHOUTjournalist.