Robert Pronk: “Wij leveren zowel complete houtproducten en halffabricaten als loonwerk in massief hout en plaatmateriaal desgevraagd inclusief grondlagen of de levering van het hout. Wij bieden onze afnemers toegevoegde waarde in hout aan die zij in eigen huis of op de bouwlocatie niet kunnen uitvoeren.”

Het ultramoderne machinepark stelt Konijn Houtbewerking in staat om loonwerk in hout uit te voeren in opdracht van aannemers, houthandelaren en toeleveranciers van hout- en bouwmaterialen.

Konijn Houtbewerking heeft ervaring in het op afroep produceren en leveren van maatwerk in hout.

Pronk: “Wij denken mee op uitvoerdersniveau. Dat is belangrijk voor het specialistische werk dat wij kunnen aanbieden. Op projectbasis kunnen wij elke vorm van houtbewerking inclusief een basisafwerking in een goede prijs/kwaliteit aanbieden en op afroep toeleveren. Grote of kleine oplagen maakt bij ons geen verschil, wij zijn gewend om maatwerk te leveren.”

Opdrachtgevers kunnen bij de inkoop en planning rekening houden met de prestaties die Konijn Houtbewerking kan aanbieden en toeleveren.  

Pronk: “Met onze 5-assige CNC gestuurde freesmachine kunnen wij aan hout elke gewenste vorm loepzuiver profileren en frezen.”

Een recent voorbeeld bevindt zich in de verkeerstoren op Schiphol. De ontwerper van de nieuwe operatordesk voorzag deze aan beide uiteinden van een zwevend blad in de vorm van een vliegtuigvleugel. Het moest een knipoog en eerbetoon zijn naar de eerste vliegtuigvleugels die Fokker ooit in hout maakte. Het in 3D frezen van het blad in gelamineerd hout is een waar kunststukje geworden.

Ook voor authentiek en stijl gerelateerd timmerwerk wordt het vakmanschap van Konijn Houtbewerking ingeschakeld om hout en plaatmateriaal te zagen, schaven, frezen en profileren. Bijvoorbeeld als het gaat om de houtdetails uit de Amsterdamse School of de Art Deco stijl, geprofileerde boeiplanken of opgewerkte windveren en frieslijsten, kantplanken, makelaars, gootbakken en gootklossen. Goed gekozen profiel- en lijstwerk, architraven voor kozijnen, plinten en plafondlijsten geven een rijke uitstraling aan het exterieur en interieur. Konijn Houtbewerking heeft kennis van zaken en kan ook profileringen naar eigen ontwerp realiseren.

Robert Pronk: “Sinds de oprichting in 1991 hebben wij ons toegelegd op het produceren van eindproducten en halffabricaten als trappen, bouwkundige onderdelen en stijlinterieurs. Loonwerk maakte altijd al deel uit van onze activiteiten en is de laatste jaren toegenomen. Wij denken graag mee als het gaat om maatwerk in loonwerk.”