Foto's [PR]ess Productions 

Sander besloot voor het afstuderen op de HMC vakopleiding meubelmaken en Scheepsbouwinterieur niveau 4 als eindexamenwerkstuk een fietsontwerp te realiseren. ‘Omdat het geen meubel is!’

Het frame is uit hout opgebouwd, te weten gelamineerd esdoorn en verder verwerkt hij noten en berken in zijn fiets. De combi hout en epoxy zorgt voor een glansrijk en duurzaam eindresultaat.

Deuvels en zwaluwstaart

De deuvelverbindingen tussen het middenblok en de voor- en achterzijde zijn niet zichtbaar. Aan de voorzijde wordt deze deuvelverbinding extra opgesloten, geborgd en gestabiliseerd door een afdekstuk aan de boven- en onderzijde dat met een zwaluwstaartverbinding -onwrikbaar- aan het middenstuk gekoppeld is. Door deze verbindingstechniek kan het frame het explosieve krachtenveld die het fietsen teweegbrengt opvangen.

Scandinavisch design

Sander voelde zich altijd al aangetrokken tot het Scandinavisch Design en vertrekt binnenkort naar Noorwegen waar hij gaat werken bij een meubelfabriek. Het land en de mensen trekken hem aan en hij zal ook fungeren als een intermediair voor stagiaires uit Nederland die in Noorwegen stage willen lopen.