Foto's: Erik Sluijs Vormgeving en [PR]ess Productions

Het kleine dressoir van Erik Sluijs is een opmerkelijk meubelstuk waarbij het hout de deuren laat scharnieren. Het lijkt geenszins op de geijkte antieke commode met laden, uitgevoerd in gelakt of gepolitoerd mahoniefineer en versierd met maquetterie.

Gelamineerde opbouw

Erik Sluijs volgde het HMC Meubelmaken om zijn voorliefde voor vormgeving vakmatig beter in hout te kunnen uitdrukken. Zijn eindexamenwerkstuk laat zien dat zijn missie voor bijna 100% geslaagd is.
De body, het bovenblad, de bodem, het onderstel en de deuren zijn laag voor laag opgebouwd uit 18 mm dik vuren triplex. Een ronde 'deuvel' van beukenhout zorgt voor de samenhang van het meubel. Deze ruggengraat in de body doet tevens dienst als het scharnierpunt voor de deuren.  

Scharnierend hout

Wie de scharnierende deuren in detail heeft zien werken beseft dat de uitwerking hem wel enig hoofdbrekens moet hebben gekost. Zeker waar het gaat om het tegengaan van het doorhangen van de deuren in geopende toestand. 

Design

Erik heeft besloten om na het HMC nog geen eigen zaak te beginnen of anderszins de praktijk in te gaan. Hij gaat de Design opleiding op het HKU Utrecht volgen en dat belooft nog wat voor de toekomst….