De ‘Engelenvleugels’ verhullen in het heden de herinneringen van overledenen uit het verleden. De vleugels die de inhoud van de kast beschermen zijn in het lichte linden hout uitgevoerd. De uitstalkast voor de dierbare herinneringen fungeert als een soort altaar en is gemaakt van kersenhout. 

Meubelmaakster

Laura Besseling is een van de weinige vrouwelijke meubelmaaksters, afgestudeerd als meubelmaker  op niveau 4 aan het Hout & Meubilerings College in Amsterdam.

Haar passie en liefde is gegroeid in dit vak en zij vindt niets leuker dan andere vrouwen iets te kunnen leren. Onder andere op het gebied van houtbewerken. In 2014 liep zij een paar maanden stage bij Konijn Houtbewerking in De Goorn.

Naast het maken van meubels geeft Laura workshops .

Workshops voor vrouwen en kinderen

‘Het is mijn passie om met hout te werken, ‘ zegt Laura die het vak van meubel maken en interieurbouw leerde op het HMC in Amsterdam en in de praktijk. Zij liep bij verschillende bedrijven stage en deed daar haar kennis en ervaring op, waaronder op het gebied van haar specialiteit:  houtsnijden.

Ik vind het leuk om de droom van klanten te kunnen verwezenlijken. Zij hebben een idee en ik kan het maken!

Naast meubels maken geeft zij graag creatieve workshops aan kinderen en vrouwen. ‘Ja, vrouwen, juist vrouwen, er wordt meestal gedacht dat werken met hout alleen iets voor mannen is. Ik wil juist vrouwen laten voelen dat dit alles behalve waar is.’ Zij deelt haar kennis graag met anderen en doet omgekeerd  ook graag kennis op bij anderen.

Tussenstop Aruba

Meubelmaker is een wereldwijd beroep, dit heeft Laura al ondervonden toen zij in Curaçao en Letland stage liep. Andere landen, culturen, mensen, het blijft haar inspireren. ‘Er is niets leuker dan van elkaar te kunnen leren, zegt Laura Besseling die de komende tijd niet in Nederland zal doorbrengen maar op Aruba. ‘Dat eiland is voor anderhalf jaar mijn thuis voor wonen en werken.’Een zonnig vooruitzicht dat wel betekent dat zij haar in 2017 opgestarte bedrijfje Kuuks Workhops even ‘on hold’ zal moeten zetten.