Voor tafels is maatwerk mogelijk. Naast de collectie tafels voert iQonya ook een uitgebreide collectie van tafelaccessoires als snijplanken, decoratieve objecten en theelichthouders van olijfhout.

Oorsprong 

Alle items worden geproduceerd in Turkije. De naam iQonya verwijst naar de herkomst van het hout en de houtproducten. Oprichter Zekaye is geboren in Zekerya, een dorpje in de provincie Konya, ongeveer net zo groot als Nederland. Het logo van iQonya is het symbool van de vruchtbaarheid en komt heel vaak voor als figuratie in handgemaakte kleedjes.

Uit de hand gelopen hobby

iQonya is een uit de hand gelopen hobby die in 2008 begon. Iemand uit het dorp tipte hem dat er vlak bij zijn dorp olijfbomen waren gekapt en de wortels van deze 500 tot 1000 jaar oude bomen nog in de grond zaten. Ondernemer Zekaye zag daar wel brood in en liet zijn textielbusiness voor wat het was. Hij stapte over naar zijn beleving in hout toen hij besloot om de 40 wortelknollen uit te graven en deze te verzagen in diktes van 6 tot 20 cm. Daarna zijn alle ongerechtigheden tussen de grillige vormen verwijderd en is het hout gedurende vijf maanden op natuurlijk gedroogd. De ideeën om er tafels en allerlei ander interieurgoed van te maken ontstonden vanzelf.

Olie

Van olijfbomen verwerkt Iqonya het hout van zowel de stammen als de wortels. Van de andere houtsoorten verwerkt het bedrijf alleen het stamhout. De klanten mogen zelf kiezen wat voor hen de boven- of onderkant van de tafel of het stuk hout wordt. De vorm en structuur kan per kant verschillen. Het hout wordt niet gelakt maar behandelt met tung-olie. Deze olie is niet giftig en wordt ook voor houten aanrechtbladen gebruikt.