Het Sipo Mahonie voor deze ingenieuze houten draagstructuur onder een tafel met een 'flinterdun' tafelblad is gezaagd uit een enorme dikke Mahonie stam. Het hout is afgewerkt met olie. Het tafelblad is gemaakt van Neolith en deze hoogwaardig keramische plaat is slechts 12 mm dik.

Jesse Visser Designprojects

Jesse Visser startte zijn eigen ontwerpstudio in 2000. Hij geniet van verschillende samenwerkingen met labels, vakmensen, productontwikkelaars, industrie- en andere creatieve denkers. Voor een deel ontwerpt en produceert hij in samenwerking met design-merken met een focus op meubels en lichtobjecten. En deels realiseert hij maatwerk voor architecten. Daarnaast ontwerpt hij onder een eigen label objecten in een limited edition.

Tijdens het proces van productontwikkeling zoek ik naar nieuwe productietechnieken, innovatieve materialen en de beste oplossing die het product naar een hoger niveau kan tillen.

Zijn ontwerpen en producten zijn vaak conceptueel maar altijd functioneel, duidelijk en slim gedetailleerd. Naast ontwerper is Jesse ook de art director voor 'Brothers and Sons' en werkt hij als docent aan 'Utrecht School of the Arts'. Het werk van Jesse Visser is tentoongesteld in oa; Milaan, New York, Keulen, Londen, Frankfurt, Tallin en in Nederland.

Woody

Eerder ontwierp hij de Woody, een minimalistisch gedetailleerd stoelontwerp voor woningen, kantoren, hotels en winkels. De Woody heeft een duidelijk inzichtelijke constructie en de zitting en rugleuning kunnen op eenvoudige wijze worden gestoffeerd.

Jesse Visser werkte bij dit ontwerp voor Brothers and Sons samen met Geke Lensink die in dezelfde stand haar ‘Thanks to Rietveld’ toonde.