Naast individuele ontwerpers exposeerden bedrijven en ontwerpbureaus.

Wat viel op in hout?

  • Rogier de Waaijer toonde zijn Bease Wood kruk in het decor van De Stijl.  
  • Karel Bodegom verwerkte de stijlmotieven in het fineerwerk van zijn schrijftafel.
  • Sven Hulsbergen Henning van Henningmade bracht zijn nieuwe kast Diane naar Milaan.
  • Sander en Okke Albers van Studio H&K toonde de ButterFly Tripod bijzettafel uitgevoerd in eiken met een stalen frame.
  • Jasser van Oort liet met zijn Fractal Cabinet zien dat innovatieve houtbewerkingstechnieken en het aloude handwerk tot kunstzinnige meubels leiden.  
  • Anne de Jongh gaf een eerbetoon aan Thonet met de Matmatic stoel en kruk waarin gebogen hout en rotan webbing zich manifesteren.

Beaser wood: ijzersterke driepoot in hout

De Beaser Wood kruk is een variant op de Easer Wood stoel en kent hetzelfde constructieprincipe voor het onderstel. Rogier Waaijer is productontwikkelaar bij Lonc. Op Masterly in Milaan werd de museological versie van de driepootkruk getoond in het decor van De Stijl die 100 jaar geleden zijn invloed deed gelden.

De combinatie van roestvast staal met massief tropisch hardhout levert een ijzersterke en duurzame constructie op. Het ergonomische zitgedeelte wordt in 10 kleuren geleverd. In de poten is Cumaru hout toegepast, een harde, sterke en duurzame houtsoort uit Zuid-Amerika, met name Brazilië. Het hout heeft een geelbruine, soms roodbruine kleur en lijkt op Bangkirai. Cumaru is prima geschikt voor onbehandeld buitenwerk en wordt geleverd met FSC keurmerk.

Open secretaire in stijl met 'de stijl'

Karel Bodegom maakte in licentie van Thonet een eigenzinnige vertaling van de open-secretaire S1200 waarachter Mondriaan in zijn Larense Atelier rond 1917 heeft gewerkt. Het is een ode aan zijn eerste geometrische abstracte schilderijen. Thonet, ’s werelds oudste meubelmerk, begon tijdens ‘de stijl' periode naast de productie meubels met een gebogen houtframe te experimenten van stalenbuisframe meubelen. Bodegom heeft drie versie van de open secretaire ‘nieuwe stijl’ vormgegeven en laten maken. De eerste is gemaakt door Brigitte Taal en uitgevoerd in houtfineer. De tweede door Nora Bogers en deze heeft een strakke, harmonieuze vlakverdeling, omlijnd door met printerinkt met primaire kleuren ingekleurd kersenhout om uiting te geven aan het  constructivisme van Mondriaan.  De derde variant maakte Gitte van Helvoirt van By Gitte en deze is bekleed met leer en vervilt wol en van een ingenieus mechanisch klepsysteem voorzien: een kabinet-secret.