Op Meesterlijk 2016 oogstte Frans en Mannie al veel succes met hun bijzondere ‘Nutcracker’. In de aanloop naar de 10e editie van Meesterlijk in 2018 ontwierpen zij eerst hun alles-in-een opener en daarna de kaassnijder ‘Cheeser’.

Korst, plakken, blokjes

Met de Cheeser kun je bij de Hollandse kaassoorten enerzijds de korsten verwijderen en kaas in plakken snijdt. En anderzijds, wanneer je het mes omdraait en in het binnenste scharnierpunt haakt, kaas in blokjes of reepjes kunt snijden. Ook buitenlandse kazen laten zich goed snijden. 

Ore Design ontwerpt en produceert ‘Handmade Kitchen Happiness’ gebruiksvoorwerpen voor het goede en pure leven

De meeste kaasmessen zijn niet geschikt om kaaskorsten weg te snijden. Je loopt het risico dat in de vinger(toppen) snijdt. Bij de Cheeser zorgt de geleiding van het kaasmes ervoor dat je een hand vrij hebt om de kaas goed vast te houden en tegen het mes te plaatsen.

Plank met meshouder

De kaassnijder bestaat uit een plank met houder waarin het losse omkeerbare kaasmes op twee manieren is te gebruiken. Als kaasschaaf voor het afsnijden van plakken of korsten. En omgekeerd als snijmes voor repen en blokjes.

Het mes is gemaakt van roestvrij staal en de snijplank en het mesheft in gestoomd beuken.

Afspoelen onder de kraan is een makkie.