De ontwerpers wilden koffie en thee low-tech en slow style op tafel zetten zodat de gebruiker kan zien wat er gebeurt. Kawatee kan gebruikt worden voor verschillende soorten koffie en  thee. Kernwoorden die tot het ontwerp leiden zijn: beleving & ritueel , keuze,  Belgian style, filtering en tijd.  Het product heeft volgens de ontwerpers een internationale uitstraling waarbij de nadruk op kwaliteit ligt: Belgian style coffee op zijn best. De grafische vormgeving van het product en verpakkingswijze is verzorgd door Elise Vandeplancke.

EliseVandeplancke, Junior Designer

Elise Vandeplancke studeerde aan het Sint-Lucas in Gent en later aan de Belgian Advertising School. Ze ontwikkelde er een brede interesse voor illustratie, interieur en design. Die passie brengt ze nu in de praktijk als grafisch ontwerper, met steeds een illustratieve, maar ongecompliceerde uitwerking die zo kenmerkend is voor haar werk. Elise vervoegt het team van Viva Sara en Nedda El-Asmar en ondersteunt de grafische uitwerking van het product.

El-Asmar  & Erik Indekeu, Senior Designers

Nedda El-Asmar studeerde juweelontwerp en edelsmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan het Royal College of Art in Londen. Sinds 2008 is Erik Indekeu haar designpartner zij runnen samen STUDIO|Nedda. Erik studeerde Productontwikkeling aan het Henry van de Velde-Instituut, Antwerpen. Hun adagio is ‘A world of seemingly simple shapes’.