Siepermann raakte geïnspireerd door de rondingen in de voetafdruk van kikkers. Maar bloemen en andere organische vormen uit de natuur kunnen model staan.

De contouren aan de buitenzijde van de boven- en onderzijde van de kap zijn identiek. Aan de bovenzijde bevindt zich extra binnenwerk voor het positioneren van de lampfittingen. Al het freeswerk in MDF wordt CNC aangestuurd. Aan de buitenzijde wordt het zeer buigzame bamboe fineer met lijm aan de randen vastgezet. De combi fineer en MDF binnenwerk vormen samen een zeer stijve lampenkap. Stephan heeft ook een versie in eiken fineer gemaakt.

Humoristische kijk op design

Stephan Siepermann (1975) studeerde in 2005 af aan de Design Academy Eindhoven. Daarna startte hij zijn eigen ontwerpstudio Stephan Siepermann Vormgeving in een Werfkelder aan de Oude Gracht in Utrecht. Stephan houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe materialisaties, meubelobjecten en interieurproducten. 

Zijn werk getuigt in veel opzichten van zijn humoristische kijk op het ontwerpproces en het toepassen van hout. Desondanks staan het gebruiksdoel en de functionaliteit altijd hoog in het vaandel. Hij maakt alle met de hand in de eigen werkplaats. Zijn ontwerpen en producten zijn al te zien geweest op diverse nationale en internationale tentoonstellingen en beurzen.

Daarnaast zijn heeft hij diverse spraakmakende interieurs gerealiseerd in hotels, restaurants, winkels en privé woningen.

Specificaties

Frog lamp Stephan Siepermann

  • Binnenrand: boven en onder zijn identieke contouren in MDF
  • Buitenzijde: bamboe of eiken fineer
  • Uitwendige maten: Lengte x Breedte x Hoogte 120 x 90 x 25 cm
  • Elke gebogen vorm in 2D is mogelijk
  • Prijs € 1138,-

 

info@stephansiepermann.com

www.stephansiepermann.com