Atelier NAUWAU is het creatief kader waarbinnen deze twee jonge ondernemers met verschillende stijlen elkaar treffen. Zij delen beiden dezelfde passie: de boom en het materiaal hout dat deze voortbrengt. 

Niels "I like to...hang in trees"

Een boomverzorger krijgt dagelijks te maken met grote hoeveelheden hout en houtresten die vaak ondoordacht verwerkt worden tot brandhout. Dunningshout komt vrij door de ingrepen die het verlengen van de levensduur van de boom mogelijk maken. Bij bomen die door de houtindustrie geplant worden zijn de stammen eerder kaprijk. Het hout dat afkomstig is van een boomverzorger levert  een eco-vriendelijk en waardevolle bijdrage aan het goede leven op aarde.

Rayah "I like to...create"

Niet enkel hun liefde voor hout is groot. Het Atelier NAUWAU heeft als doel om producten te ontwerpen en te maken waarbij gefocust wordt op het gebruik of hergebruik van natuurlijke materialen. Om een interessante esthetiek te verkrijgen zoeken Rayah en Niels naar een zuivere lijnvoering en zij maken gebruik van halffabrikaten die zo weinig mogelijk nabewerkingen vereisen.

Een tweede leven

Atelier NAUWAU biedt u de mogelijkheid om uw boom dat tweede leven te geven.
Heeft u een waardevolle boom die omwille van ziekte, sterfte of renovatiewerken uit uw tuin moet verdwijnen? Denk er dan twee keer over na wat u met hem wil doen NA het vellen.

Rayah: “Kies voor een tweede leven als meubel, dan voor een verschroeid leven als brandhout.”

Niels: “Met zorg verzagen, drogen en verwerken zij het hout tot meubels en objecten waarvan u het warm krijgt.”