Foto's [PR]ess Productions

Voor Jochum en Koen is het eigen bedrijf Woodclinic een logische voortzetting van hun samenwerking die al begon in het tweede leerjaar op het HMC Amsterdam. In dat jaar ontwierpen zij gezamenlijk hun eerste stoel. Bij het afstuderen stonden er stoelen, lampen en fauteuils. In twee uitvoeringen. De toegepaste houtsoorten zijn noten, eiken en essen. Hun gedrevenheid, secuurheid en ontwerpaspiraties kunnen ze nu in de praktijk gaan waarmaken.

Ambacht en Hightech

Woodclinic past ambachtelijk vakwerk toe in eigentijdse, functionele en duurzame ontwerpen. Meubels en maatwerk interieurs komen in samenspraak met de toekomstige eigenaar tot stand.

Wij vullen elkaar goed aan en dagen elkaar uit

Binnen deze serie kan een ontwerp in twee uitvoeringen worden gerealiseerd. Enerzijds in een puur ambachtelijke handgemaakte uitvoering, inclusief de oude verbindingstechnieken en wetmatigheden bij het materiaalgebruik. Anderzijds als een moderne variant waarbij hedendaagse technieken en materiaalcombi’s een serieproductie mogelijk maken. Hedendaagse technieken die Jochum en Koen aanspreken zijn CNC frezen, laser snijden en 3D printen.

Label in wording

Het duo is bezig om de acht producten uit te breiden naar een compleet aanbod onder het label M-serie. Het concept is het samenbrengen van de tegenpolen, ambacht en serieproductie. Bij de productie ligt de nadruk op kwaliteit, duurzaamheid en seriematigheid. Een meubel moet lang meegaan, maar het is ook belangrijk dat er geen materialen worden verspild. Bij de vormgeving gaat de aandacht uit naar ranke meubels met een doordachte constructie, een strakke belijning en een hoge functionaliteit.