Giel wordt getriggerd wanneer hij iets technisch niet snapt. ‘Ik maak mij eerst de leerstof en de techniek eigen om deze in de praktijk toe te passen.’ Giel heeft een eindeloos geduld, oog voor mooie details en een grote passie voor wat hij creëert met hout. Dit maakt dat zijn werk altijd perfect is gemaakt en dito wordt afgewerkt. ‘Ik maak gebruik van een CNC aangestuurde 3D frees om mijn decoratieve en sierlijke finishing touch voor het schakelmateriaal loepzuiver uit massief hout te produceren.’ Hij heeft zijn houtkennis in de praktijk opgedaan.

Silvaluxe

Het leveringsprogramma van Silvaluxe gaat verder dan het gangbare schakelmateriaal in de enkele, dubbele, drie-, vier- of vijfvoudige uitvoering. Giel laat zien dat een vrijere vormgeving mogelijk is voor de afdekramen, afdekpanelen en het schakelmateriaal zelf. With Pleasure Design wilde een spetterend voorbeeld en Giel werkte dit uit in een spetterend afdekraam.

Precisiewerk

Dat precisiewerk in hout mogelijk is laat Giel in een gimmick: een afdekraam waarin de verschillende houtsoorten als een legpuzzel ‘loepzuiver’ in elkaar passen.

Houten stopcontacten, dimmers en/of schakelaars zijn ook te integreren in meubel- of interieurstukken. In dat geval doet het paneelhout zelf dienst als afdekraam waarin de stopcontacten en schakelaars op rij of in een groep worden gefreesd en geplaatst.

Op verzoek kunnen logo’s, namen of andere zaken worden ingegraveerd in de afdekramen, wipschakelaars of dimmers.

Ideeën genoeg

Naast het schakelmateriaal in hout, maakt Giel ook ander houtwerk, zoals houten deurgrepen en in 3D uitgefreesde foto’s in hout. Uitzonderlijk zijn de essenhouten gitaaronderdelen en -bodies waarvoor Giel het hout op de juiste klankwaarde selecteert. Kenners horen direct of het essenhout de juiste klankkleur heeft. Zijn opdrachtgever gebruikt deze op maat gemaakte onderdelen om er customised (klantgerichte) gitaren mee te bouwen. Giel: ‘Dit soort opdrachten vraagt een heleboel programmeerwerk voordat je überhaupt de onderdelen in 3D uit het hout kunt frezen.’ Hij heeft al onderdelen in hout gemaakt voor gitaartypes als de Telecaster, Stratocaster en een Les Paul.